Primarul din Homoroade, acuză. Ce spune edilul (Foto)

Primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean, acuză Ocolul Silvic Satu Mare că nu a tăiat patru arbori care pun în pericol siguranța celor care vor participa duminică, 19 august la Festivalul Folcloric „Oteloaia”. Mai mult decât atât, edilul spune că nici gropile de pe drumul care duce la locul organizării festivalului nu au fost astupate de către cei de la Ocolul Silvic. 

Iată mesajul primarului:

„Cel mai vechi eveniment cultural din judetul Satu Mare, a fost organizat in fiecare an de Consiliul Judetean, Primaria Homoroade si Institutia Prefectului, prin institutiile deconcentrate, stabilindu-se sarcini clare pentru fiecare.

In acest an, Ocolul Silvic Satu Mare trebuia sa acopere gropile drumului forestier care asigura accesul din drumul judetean 193 A spre Oteloaia (lungime 1, 5 km) si sa taie 4 arbori, care risca sa fie doborati de o adiere usoara de vant (in urma cu putin timp, un arbor a cazut peste gardul si piscina pensiunii din zona).

Gropile au fost acoperite partial, mare parte din cele 2 masini de nisip si piatra, trimise in zona, fiind depozitate la 500 metri, mai sus de zona Oteloaia !

In ciuda sesizarilor trimise de Primaria Homoroade si de Institutia Prefectului Judetului Satu Mare, cu privire la arborii aflati in pericol de prabusire, Ocolul Silvic nu a gasit nici o solutie ! Motivul ? – „In zona la care faceti referire , exista un proces pe rolul instantelor de judecata , pentru stabilirea limitei de proprietate intre Ocolul Silvic si proprietarul pensiunii”…

Din pacate, majoritatea „investitiilor” din Comuna Homoroade au fost ” atacate ” de Ocolul Silvic Satu Mare !!! (Modernizarea drumurilor comunale, Infiintarea unei plantatii de afini, Pensiunea Popasul Codrenilor …)”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.