Ovidiu Silaghi pe “lista scurta” ALDE. Ar putea ajunge europarlamentar

Doi foşti miniştri liberali, printre care si satmareanul Ovidiu Silaghi, sunt pe “lista scurtă” a potenţialilor candidaţi ALDE la alegerile europarlamentare din 2019, potrivit MEDIAFAX.

Conform surselor citate, singura candidatură “bătută în cuie” în ALDE pentru alegerile europene este cea a Noricăi Nicolai, actual europarlamentar şi preşedinte al Consiliului Naţional ALDE. Nicolai va deschide lista candidaţilor formaţiunii la alegerile europarlamentare care se vor desfăşura în mai 2019.

Fostul ministru PNL al Transporturilor, Ioan Ovidiu Silaghi, figurează pe “lista scurtă” a potenţialilor candidaţi ALDE la europarlamentare, au mai spus sursele menţionate.  Contactat de MEDIAFAX, Silaghi a declarat miercuri (15 august) că nu i s-a propus să candideze la alegerile europene. “E prima oară când aud. Nu am primit această propunere”, a spus acesta.

Întrebat dacă vrea să candideze la europarlamentare, Silaghi a răspuns: “Ştiţi că e Sf. Mărie şi noi mergem la Biserică aici. Deci nu am cum să vorbesc acum”.

Potrivit Statutului ALDE, vechimea minimă necesară în partid pentru a candida la alegerile europene este de doi ani, iar lista candidaţilor ALDE la alegerile europarlamentare se validează într-un Birou Politic Central (BPC) format din conducerea centrală a ALDE, parlamentarii şi preşedinţii organizaţiilor judeţene.

Sursa: MEDIAFAX

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.