Jandarmii sătmăreni sunt la datorie în perioada 15-20 august

Având în vedere multitudinea de evenimente culturale planificate pentru această perioadă, jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului în aria de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare.

În perioada 15-20 august, peste 150 de jandarmi vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică, atât în oraşele Tăşnad, Ardud şi Negreşti Oaş, cât şi în localităţile Bixad, Beltiug, Sanislău şi Craidorolţ.

Efectivele Jandarmeriei Sătmărene vor fi prezente pentru a asigura măsuri de ordine publică la Festivalul „Zilei Cetăţii Ardud”, Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului în localităţile Bixad şi Măriuş, , Hramul Catedralei Ortodoxe în oraşul Tăşnad, Festivalul „Patrimoniului Ţării Oaşului”, „Festivalul Viei şi Vinului” în localitatea Beltiug, Festivalul codrenesc „Oţeloaia”, Festivalul “Kirbai” în localitatea Dorolţ şi Zilele comunei Sanislău.

Pentru ca activităţile programate de către organizatori să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele de siguranţă publică, vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezenţa unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Satu Mare face următoarele recomandări:

-Să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale ( genţi, poşete, bagaje etc.);
-Să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;
-Să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase;
-Să respecte regulile stabilite de organizatori;
-Să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală;
-Să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.