Județul Satu Mare reprezentat cu cinste în Cipru (Foto)

Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE” a participat în perioada 6-11 august la cea de-a XII – a ediție a evenimentului ”Euromediterranean Folklore Festival” de la Limassol – Cipru.

În acest an, au participat ansambluri folclorice din: Cipru, Grecia, Georgia și România. Țara noastră a fost reprezentată de către Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE” în frunte cu: Robert Laszlo- managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare; Grigore Simionca – coregraf și de către membrii tarafului: Ionuț Rotar – vioară, Andrei Dula – violă, și Florin Sima – acordeon.

Ansamblul Folcloric al Județului Satu Mare s-a bucurat de o ospitalitate deosebită, reprezentând suite de dansuri din Zona Codru, Țara Oașului și de pe Someș. Spectacolele au avut o priză bună la public, cu evoluții apreciate mai ales de către românii aflați la muncă sau în concediu în Cipru.

În încheierea festivalului din partea primarului orașului Limassol, Nicos Nicolaides, ansamblul județului a primit o Diplomă de Excelență. Tot în cadrul festivalului de la Cipru s-a desfășurat gala de premiere „Gold Star Awards”, fiind prezentă și conducerea Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F), în frunte cu președintele – Dorel Cosma, cel care a facilitat prezența Ansamblului Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE” la acest festival internațional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.