Festivalul AugustFest s-a încheiat cu un concert marca Kowalsky și o proiecție 3D (Foto)

Duminică, 12 august, s-a încheiat cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului AugustFest şi a doua ediţie a manifestării culturale intitulate CAREIFEST.

Organizat pentru a doua oară la Carei, Festivalul CAREIFEST a adus în faţa publicului trei evenimente majore, diferite ca genuri, care s-au desfăşurat pe durata a 10 zile: prima ediţie a Festivalului Copiilor „JUNIOR DAY”, cea de-a doua ediție a Festivalului de Folclor al Naţionalităţilor şi cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului AUGUSTFEST.

Programul ultimei zile din cadrul festivalului Augustfest a fost deschis duminică la ora 12.30, în Sala de expoziții de la etajul Castelului Károlyi din municipiul Carei, cu vernisajul expoziției care cuprinde o selecție din lucrările Taberei Internaționale de Creație de Artă Plastică din Pócspetri(Ungaria). Coordonatorul expoziției a fost artistul Stefan Gnandt.

Evenimentul a fost deschis și moderat de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, după care au mai luat cuvântul domnul Tamás György, primarul localității Pócspetri, județul Szabolcs-Szatmár-Bereg(Ungaria) și coordonatorul taberei de creație, artistul Stefan Gnandt. Printre invitații din Pócspetri au mai fost prezenți Kerékgyártó Tamás, consilier local în Pócspetri, Balogh Béla, director adjunct la Școala din Pócspetri , respectiv Májer Zoltán, pictor.

Evenimentele culturale au continuat seara, începând cu ora 20.00, la scena din Parcul Dendrologic cu recitalul solistelor formaţiei Castelanii, de la Centrul Cultural Carei, pregătite de prof. Szűcs József: Bagossy Ivett, Gál Stefánia, Csizmár Bernadett, Németi Tamara, Koch Vanessza, Nagy Anita. Acestea au interpretat o serie de melodii din repertoriul naţional şi internaţional.

După solistele Formației Castelanii, au urcat pe scenă Bógáti-Bokor Ákos și Stephanie Semeniuc, care, sub titulatura de ”FUNK YOU” au oferit un recital extrem de dinamic celor prezenți. Plini de dezinvoltură, cu un stil aparte și cu mare chef de distracție aceștia au animat timp de o jumătate de oră publicul din parcul dendrologic.

În jurul orei 21.30 a început concertul invitaților speciali ai serii, formația maghiară Kowalski meg a Vega. Băieții au oferit un show de zile mari pe scena AugustFEST, nelipsind marile lor hituri precum: „Amilyen hülye vagy…”, „Bölcsödtöl a sírodig”, „Egy világon át” sau „Otthon édes otthon”, dar nici efectele vizuale și showul de lumini care a completat partea muzicală. Publicul a fost de-a dreptul hipnotizat de muzicienii maghiari, cei aproximativ 7000 de oameni cântând, dansând și aplaudând pe toată durata concertului.

Cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului AugusFest s-a încheiat cu o surpriză pregătită de organizatori, o proiecție 3D – Videomapping pe clădirea Castelului Károlyi, realizată de careianul Kaizer Vilmos și echipa acestuia. Proiecția a durat aproximativ patru minute și a fost redată de mai multe ori, astfel încât toți cei interesați să o poată urmări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.