Esti elev in Satu Mare si simti ca macar o data nu ti-au fost respectate drepturile? Ce trebuie sa faci ?

Esti elev în Satu Mare și simți că măcar o dată nu ți-au fost respectate drepturile? Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare îți vine în ajutor.

Conform articolului 49, capitolul VIII din Statutul Elevului, Consiliile județene ale elevilor prezintă îndatorirea de a redacta anual un Raport cu privire la Implementarea Statutului Elevului în unitatea administrativ-teritorială respectivă. Cu acest prilej, Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare anunță că s-a dat startul completării chestionarului care ajută în colectarea datelor și redactarea RISEJ.

Pornim de la premisa că o societate democratică este o societate în care se respectă libertățile individuale. Folosim aceeași premisă și pentru un mediu educațional propice, iar rezultatul este astfel un sistem centrat pe elev, transformarea sintagmei “elevul, beneficiar primar al sistemului de învățământ” în realitate.

Este imperioasă conștientizarea faptului că abuzurile, neregulile, actul încălcării drepturilor elevilor împiedică progresul educației și definirea procesului instructiv-educativ ca unul “de calitate”. Astfel, cu scopul de a observa starea de fapt la nivel județean, Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare vă pune la dispoziție următorul chestionar: https://consiliulelevilor.com/risen/satu-mare.

Pentru ca imaginea formată să fie una cât mai clară, iar democratizarea mediului educațional să fie posibilă, este de o importanță deosebită completarea sa de un număr cât mai mare de elevi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.