Bloc ANL pentru specialiștii spitalului din Negrești-Oaș

Agenția Națională a Locuințelor (ANL) a inclus pe lista de finanțare construirea unui bloc ANL, la Spitalul Orășenesc „Dr. Pop Mihai” din orașul Negrești-Oaș.

În cursul anului 2018, Consiliul Județean Satu Mare a făcut o solicitare către ANL pentru construirea unor locuințe de serviciu pentru medici/personal medical/specialiști ai spitalului Orășenesc Negrești – Oaș precum si pentru alți angajați din instituțiile publice locale din acest oraș. La sfârșitul lunii iulie 2018, ANL a anunțat includerea în lista de finanțare aferentă programului de construcții de locuințe de serviciu în anul 2018 a acestui obiectiv al județului Satu Mare. Noul bloc de locuințe va oferi 16 unități locative și va fi amplasat într-un spațiu aflat în proprietatea județului Satu Mare, dat în administrare Spitalului Orășenesc Negresti-Oas.

În cursul zilei de luni, 31 iulie, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare Ioan Rus, s-a întâlnit la Negrești – Oaș cu managerul spitalului, Diana Mitruț, pentru demararea primelor proceduri privind începerea investiției. Consiliul Județean urmează să pună la dispoziția Agenției Naționale a Locuințelor terenul aferent construcției. ANL va finanța execuția blocului de locuințe, iar Consiliului Județean îi revine execuția utilităților și dotărilor tehnico-utilitare.

În prezent, Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș are 28 de medici angajați, dintre care 11 medici efectuează naveta în localități învecinate, iar 2 medici locuiesc în locuințe închiriate. Pe lângă cei 28 de medici specialiști angajați, spitalul mai are 21 de medici rezidenți, care în următorii ani vor trebui să se prezinte la post. Mulți dintre acești medici renunță și nu se mai prezintă la post după terminarea rezidențiatului, unul dintre motive fiind lipsa unui spațiu locativ. Existența unor locuințe pe care spitalul să le pună la dispoziția medicilor specialiști va fi o oportunitate atât pentru spital cât și pentru comunitatea locală, iar medicii vor rămâne în oraș, creându-se astfel posibilitatea dezvoltării serviciilor medicale oferite de spitalul din Negrești.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.