Se pregateste reamenajarae Aeroportului Satu Mare (Foto)

Datorită faptului că în ultima perioadă a crescut simțitor traficul de pasageri atât pe cursele interne cât și pe cele internaționale, se impune o reamenajare și o reorganizare a aerogării sătmărene.

În acest sens, în cursul zilei de astăzi, 31 iulie, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare Ioan Rus și administratorul public al județului, Nagy Szabolcs, s-au întâlnit cu noul manager al Aeroportului Internațional Satu Mare, Mihai Pătrașcu, pentru a discuta măsurile care vor fi luate pentru o mai bună deservire a pasagerilor. În perioada următoare se are în vedere extinderea parcării destinată autoturismelor, dar și reamenajarea căilor de acces a pasagerilor în aeroport.

În primul semestru al anului 2018, pe Aeroportul din Satu Mare au fost înregistrați un număr de 33.728 de pasageri. 16.120 au folosit cursele interne, iar 17.500 cursele internaționale. De asemenea, 108 pasageri au fost înregistrați pentru zborurile necomerciale.

În cursul anului 2017, numărul total de pasageri înregistrați a fost de 60.795. Dintre aceștia, 26.945 de pasageri au ales cursele interne, 33.461 au optat pentru cele internaționale și 389 pentru cursele necomerciale. Aceste cifre indică o creștere semnificativă a numărului de pasageri față de anul 2016, când un număr total de 23.796 de pasageri au călătorit de pe Aeroportul Internațional Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.