“Marea Atasare”, eveniment in premiera la Satu Mare. Cand va avea loc

Un eveniment organizat in premiera la Satu Mare va avea loc in acest week-end. Organizatorii evenimentului sunt Grupul de sprijin in alaptare@Sprijin in alaptare Satu Mare si dr. Roxana Varga – medic specialist neonatolog la sectia de Nou Nascuti din cadrul SJU Satu Mare, consultant in alaptare IBCLC (@MamaMea.SM).

Sambata 4 august, la ora 10.00, in Gradina Romei va avea loc celebrarea alaptarii in cadrul evenimentului Marea Atasare 2018. Organizatorii, prin dr. Roxana Varga, consultant in alaptare IBCLC (@MamaMea.SM) si Grupul de sprijin in alaptare @Sprijin in alaptare Satu Mare invita toti parintii, viitorii parinti si copiii, reprezentantii mass-media satmareana, sa participe la celebrarea alaptarii. Responsabili cu joaca vor fi Michelino Kids Corner si Festiland. Mamele vor putea castiga premii in cadrul tombolei organizate.

MAREA ATASARE este un eveniment care are ca scop promovarea alaptarii in comunitatea noastra. La ora 10.30 fix sugarii vor fi alaptati. Organizatorii isi doresc sa incurajeze decizia mamelor de a alapta, sa aplaudam efortul celor care aleg sa le ofere copiilor lor ”tot ce este mai bun in lume” si anume laptele de mama, incurajarea tolerarii alaptarii in spatiile publice, transformarea alaptarii intr-un gest firesc, prezent zilnic in jurul nostru. Primaria municipiului Satu Mare si Spitalul Judetean sunt parteneri ai acestui eveniment. Sectia nou-nascuti va fi prezenta la eveniment, deschisa la dialog pentru imbunatatirea serviciilor oferite.

Mame care alapteaza din intreaga lume, se intalnesc in locatiile stabilite pentru a-si atasa copiii simultan la san. Toti copilasii atasati sunt numarati si se stabileste recordul. Recordul mondial al –marii atasari este de 17992 atasari. Anul acesta vor fi numarate si mamicile din orasul nostru.

Tot in cadrul ”Saptamanii Internationale a Alaptarii” mamicile din grupul de sprijin in alaptare vor aduna fonduri online pentru realizarea a doua zone pentru alaptat in sectia nou nascuti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.