A doua ediție a Târgului ”Produs de Oaș și Maramureș” se deschide miercuri, la Negrești-Oaș

 

După succesul înregistrat anul trecut, a doua ediție a Târgului de produse tradiţionale, meşteşugăreşti şi artizanale ’’Produs de Oaş și Maramureş’’ se deschide miercuri, 1 august, la Negrești-Oaș.

Organizat sub brandul Zestrea Oașului, târgul va reuni zilnic în Parcul Central din Negrești-Oaș, din 1 până în 11 august, aproximativ 20 de meşteşugari și producători tradiţionali din Ţara Oaşului și din Maramureș.

Aceștia vor expune la vânzare produse meşteşugăreşti şi artizanale, precum covoare, ceramică, lemn, sticlă, piele, păpuşi, podoabe populare, dar și
produse tradiţionale și bio – carne, lapte, prăjituri, miere, sucuri naturale, gemuri, plante medicinale şi terapeutice.

”Învățăm cu fiecare ediție și ne dorim ca prin acest târg să scoatem și în acest an din lăzile de zestre poveştile străbunilor noștri ţesute în pânză, pe lut ars și în podoabe făcute cu multă migală, dar și gustul copilăriei noastre”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Managerul cultural Natalia Lazăr a precizat că scopul târgului este de a consolida comunitatea meșteșugarilor și artizanilor din zonă și de a stimula dezvoltarea meșteșugurilor tradiționale din Țara Oașului.

Târgul se va încheia în data de 11 august, în zona stadionului, acolo unde negreștenii vor fi invitați la o seară românească autentică în cadrul spectacolului național ”Toți K 1 pentru România – Unirea, Visul unei Națiuni”.

Organizatorii târgului sunt Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș, Casa Orășenească de Cultură și Muzeul Țării Oașului, în parteneriat cu Asociația Produs de Maramureș.

Tot miercuri, la Muzeul în Ael Liber al Țării Oașului începe seria evenimentelor reunite sub sintagma „Pe ulițele satului … la Muzeul în Aer Liber al Țării Oașului”. Aici vor avea loc, în perioada 1-17 august 2018, nu mai puțin de 20 de ateliere meșteșugărești și de creație, activități recreative și de voluntariat pentru copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.