Ambulantieri satmareni la “Ziua Nationala a Ambulantei din Romania” (Foto)

Alba Iulia a fost, în 28 iulie, gazda “Zilei Naţionale a Ambulanţei din România”, serviciu care anul acesta a împlinit 112 ani de existență. Serviciul de Ambulanta Judetean Satu Mare a fost reprezentat la acest eveniment de membrii comitetului director, o ambulanta tip B1/2 cu echipaj medical de urgenta.

La nivelul judetului Satu Mare, Ziua Nationala a Ambulantei va fi marcata prin “Ziua Portilor Deschise”, unde pot participa toti cei interesati. La Sediul Central Serviciului de Ambulanta va fi prezentata dotarea mijloacelor de interventie, iar grupuri de persoane interesante vor putea participa la prezentarea suportului vital de baza (Resuscitare Cardio-Pulmonara).

Pe lângă medicii și personalul de la serviciile de ambulanță din țară, la Alba Iulia au fost prezenți ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea și secretarul de stat Raed Arafat, dar și alți invitați. Cei 112 de ani au fost marcați la Alba Iulia, oraș ales pentru însemnătatea istorică dat fiind faptul că anul acesta se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire. 45 de echipaje de Ambulanță din toată ţara au fost prezente în Cetatea Alba Carolina, sâmbătă, la Ziua Națională a Ambulanței din România, zi care este marcată, în fiecare an, la 28 iulie.
Este data la care, în anul 1906, a apărut prima ”Salvare” din Bucureşti, la iniţiativa profesorului Nicolae Minovici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.