Program de lucru prelungit la Pasapoarte

Sâmbătă, 28 iulie, şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte, comisar-şef de poliţie Toancă Mirel, a susţinut o declaraţie de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cu privire la măsurile luate pentru eficientizarea activităţii de eliberare a documentelor de călătorie. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi a eficientiza activitatea de eliberare a paşapoartelor s-a decis prelungirea programului de lucru cu două ore, acesta fiind acum de la ora 08.30 la 18.30, de luni până vineri. Măsura este valabilă până la 31 august, in mai multe judete din tara printre care si Satu Mare. 

“Având în vedere că a trecut o săptămână de la data intrării în vigoare a reglementărilor legislative referitoare la regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, respectiv 20 iulie, vreau să vă prezint impactul acestora şi măsurile dispuse pentru eficientizarea activităţii de eliberare a paşapoartelor şi reducerea aglomeraţiei. Principalele modificări intrate în vigoare în această lună privesc creşterea valabilităţii paşaportului simplu electronic de la 5 la 10 ani pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani şi modificarea condiţiilor în care poate fi eliberat paşaportul simplu temporar. Astfel, acest tip de paşaport se eliberează într-un termen ce nu poate depăşi 3 zile lucrătoare, doar în situaţii obiective, în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară şi urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea paşaportului simplu electronic”, a declarat Mirel Toanca.

În acest context, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi a eficientiza activitatea de eliberare a paşapoartelor s-a decis prelungirea programului de lucru cu două ore, acesta fiind acum de la ora 08.30 la 18.30, de luni până vineri.

Măsura este valabilă până la 31 august, pentru 30 de judeţe: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.