S-a terminat intrecerea pompierilor. Ce loc ocupa Satu Mare (Foto)

Etapa zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă şi-a desemnat astăzi, 27 iulie câştigătorii. Competiţia a avut loc în perioada: 25 – 27 iulie, iar probele s-au desfăşurat, atât în curtea Detașamentului de Pompieri Satu Mare, cât și pe Stadionul Olimpia – Daniel Prodan din municipiu.

Concursul a adus față în față loturile reprezentative ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele: Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare.

Pompierii militari au avut de parcurs patru probe, identice cu cele ale competițiilor internaționale de profil organizate de Comitetul Internațional de Prevenire și Stingerea Incendiilor: Scara de fereastră, Pista cu obstacole pe 100 metri, Ştafeta 4 X 100 metri și Realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă. Parcurgerea fiecărei probe a presupus multă pricepere, pregătire continuă, concentrare şi bineînţeles, viteză de reacţie, altfel spus, atribute necesare asigurării unei intervenţii prompte la cele mai înalte standarde şi la oricare dintre solicitările din partea populaţiei.

La finalul competiţiei, clasamentul general pe echipe a fost următorul:

Locul V – I.S.U. Sălaj;
Locul IV – I.S.U. Maramureș;
Locul III – I.S.U. Satu Mare ;
Locul II – I.S.U. Bistrița Năsăud;
Locul I – I.S.U. Cluj.

Bucuria victoriei s-a citit pe chipurile membrilor lotului câştigător, care vor participa la etapa națională a competiției. Aceștia au fost felicitaţi de către inspectorul şef, colonel Nicolae DIMA, de către reprezentantul I.G.S.U. cpt. Cătălin IVAN, de către concurenţi şi colegi.

De remarcat este performanța sătmăreanului Marian Demian, care la cele două probe individuale a obținut cel mai bun timp dintre toți concurenții. Marian a parcurs proba Scara de fereastră în 14,75 secunde, respectiv proba Pista cu obstacole în 17,05 secunde.

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al judeţului Satu Mare le-a mulţumit participanţilor şi i-a felicitat pentru rezultatele obţinute, pentru fair play şi spiritul de echipă de care au dat dovadă pe tot parcursul concursului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.