Produse alimentare confiscate in Vama Halmeu

În urma controalelor efectuate în Punctul de Inspecție la Frontieră Halmeu, inspectorii DSV împreună cu Biroul Vamal Halmeu și Poliția de Frontieră, au supus sechestrului cantitatea de 12,7 de kg de produse alimentare, în valoare de 296 de lei. Din produsele reținute au fost recoltate probe pentru examene de laborator.

După confiscare, produsele respective au fost dirijate, pentru incinerare, către o unitate de ecarisare autorizată sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.

O altă serie de probe prelevate din diferite loturi de produse congelate, care au făcut obiectul retragerii preventive, din depozite alimentare, hypermarketuri și supermarketuri, au fost examinate în cadrul laboratoarelor Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară. Rezultatele analizele de laborator au infirmat prezența Listeriei monocytogenes în următoarele tipuri de produse congelate: amestec mexican de legume, fasole verde păstăi tăiată, spanac frunze tăiat, amestec mexican „Gradena” și căpșuni congelate rapid “Felco”.

Pentru orice fel de sesizări, reclamații în domeniul sanitar veterinar și al siguranței alimentare, vă rugăm să apelați CALL CENTER la numărul de telefon 0800826787 sau 0261715956.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.