Cea mai lunga eclipsa de Luna din acest secol

Eclipsa de Lună de vineri (27 iulie 2018) seara a fost un eveniment fascinant pentru toti pasionatii de astronomie. Vizibilă şi din România, acolo unde cerul a fost senin, a fost cea mai lungă eclipsă totală de Lună din secolul XXI.

Eclipsa de Lună din 27 – 28 iulie a fost cu 40 de minute mai lungă decât Superluna albastră sângerie ce a avut loc în ianuarie 2018. Eclipsa totală de Lună a durat o oră şi 43 minute.

A durat aproximativ patru ore până când Luna a trecut de umbra Pământului, deoarece eclipsa totală de Lună a cuprins eclipse parţiale ce au început de la 2:24 p.m. EST (21:24, ora României) şi s-au încheiat la 6:29 p.m. EST (01:29, ora României), potrivit astronomului Bruce McClure.

Eclipsa de Lună din 27 iulie 2018 a fost vizibilă pe întregul glob şi a conţinut culorile specifice ale unei „Luni sângerii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.