Vasile Blidar: Astra Vagoane Calatori a lucrat la doar 30% din capacitate in primul semestru

Omul de afaceri Valer Blidar, originar din comuna Homorod (judetul Satu Mare) proprietarul Astra Vagoane Călători din Arad, spune că în primul semestru din acest an afacerile s-au menţinut la nivelul celor din perioada similară a anului trecut. In perioada de referintra, fabrica a lucrat la doar 30% din capacitate.

„Sperăm să recuperăm în a doua parte a anului. S-a dat drumul la licitaţii, începem să ne mişcăm, ne-am înscris la două licitaţii internaţionale pentru vagoane iar pe tramvaie suntem singurul ofertant la licitaţiile din Cluj-Napoca, Oradea şi Galaţi, pentru un total de 60 de tram­va­ie“, a declarat pentru Ziarul Financiar Valer Blidar.

Câştigarea acestor contracte i-ar asigura companiei, cu afaceri de 41 milioane de lei şi 382 de angajaţi anul trecut, un grad mai mare de încărcare a fabricii

Astra Vagoane Călători din Arad a produs primele garnituri pentru metroul bucureştean iar acum se produc vagoane de călători, tramvaie, troleibuze electrice, compania căutând contracte atât pe piaţa internă cât şi în străinătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.