Judecatoria Satu Mare are un nou presedinte

In data de 4 iulie Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a validat rezultatele concursului pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor la curţi de apel, tribunale şi judecătorii, desfăşurat în perioada 23 martie – 28 iunie.

Judecătoarea Camelia Ana Pop a fost investită în funcţia de Preşedinte al Judecătoriei Satu Mare, cu un mandat de trei ani, pentru perioada 15 iulie 2018 – 15 iulie 2021, în urma concursului organizat.

La Judecătoria Satu Mare funcţia de preşedinte a devenit vacantă la data de 14.05.2017.

Camelia Ana Pop a urmat cursurile Facultăţii de Drept a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, iar de la absolvire, respectiv din anul 1996 a ocupat funcţia de judecător la Judecătoria Satu Mare.

Din anul 2011 a fost numită Preşedinte de Secţie Penală la Judecătoria Satu Mare pentru două mandate.

Din 5 iulie 2017 a ocupat funcţia de Preşedinte cu delegare.

Reamintim că numirea în funcţii de conducere, preşedinte şi vicepreşedinte la instanţe se face numai prin concurs sau examen organizat la nivel naţional de către Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul Naţional al Magistraturii în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor precum şi a Hotărârii Plenului CSM nr. 320 din 27 aprilie 2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului sau examenului pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Mandatele pentru funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte, în sistemul de justiţie au o durată de trei ani cu posibilitatea reinvestirii o singură dată, dar tot pe bază de examen sau concurs, organizat în condiţiile de mai sus.

Din data de 15.07.2018, judecător Camelia Ana Pop ocupă funcţia de Preşedinte al Judecătoriei Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.