Electrolux: Taxele vamale anuntate de SUA ne vor costa 10 milioane de dolari

Tarifele vamale recente anunţate de SUA vor costa compania suedeză Electrolux aproximativ 10 milioane de dolari în semestrul doi din 2018.

Săptămâna trecută, Statele Unite au redactat o listă suplimentară de produse importate din China, în valoare de 200 de miliarde de dolari, pe care ameninţă să le taxeze din septembrie. Noua listă de produse include diverse produse alimentare, chimice, minereuri, tutun, electronice, produse de papetărie.

“Încă nu au intrat în vigoare deci este destul de greu să estimăm exact impactul”, a afirmat directorul general al celui mai mare producător european de electrocasnice, Jonas Samuelson.

Electrolux importă componente din China, care sunt pe lista produselor care vor fi taxate suplimentar din septembrie.

În SUA, Electrolux are două fabrici, în Tennessee şi Carolina de Sud.

Producătorul brandurilor Electrolux, Frigidaire, AEG şi Anova estimează o creştere de până la 2% a cererii în America de Nord în 2018, comparativ cu prognoza anterioară care indica un avans de 2-3%.

Electrolux, care concurează cu Whirlpool, LG Electronics şi Haier Group, va reduce cheltuielile pentru a compensa costul inflaţiei şi îşi va regândi investiţiile din America de Nord, a explicat Samuelson.

În trimestrul doi din 2018, profitul operaţional ajustat a scăzut la 1,65 miliarde de coroane suedeze, de la 1,92 miliarde de coroane suedeze în perioada similară din 2017, dar uşor peste estimările analiştilor, de 1,61 miliarde de coroane suedeze.

În ultimele trimestre, compania suedeză s-a confruntat cu majorarea costurilor cu materiile prime, în special la oţel, ceea ce pune sub presiune marjele de profit.

Electrolux, companie care vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri sub mărcile Electrolux, AEG, Zanussi şi Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări şi marketing în Bucureşti, precum şi prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deţine 99,52% din acţiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.