Satu Mare in atentia Google. Masina Google Street View pregateste noile imagini (Foto)

Maşina Google, care culege informaţii pentru serviciul Street View a ajuns la Satu Mare. Azi (11 iulie) cei de la Google au facut fotografii pe Drumul Careiului. Masina Google va sta in Romania aproximativ doua luni.

Potrivit Google, în cele două luni, cât va sta în România, specialiştii motorului de căutare vor lua imagini din judeţele: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj (regiunea de Nord Vest), Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu (Centru), Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui (Nord Est), Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea (Sud Est), Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman (Sud – Muntenia), Bucharest, Ilfov (Bucureşti – Ilfov), Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea (Sud-Vest Oltenia), Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş (Vest).

Street View este un serviciu oferit de Google Maps, în prezent fiind disponibil în mai mult de 85 de ţări de pe tot mapamondul, inclusiv în Arctica şi Antarctica.

Din flota Google fac parte: automobilul Street view, snowmobilul Street View, Street View Trekker (un rucsac echipat în partea de sus cu un sistem de camere), căruciorul Street View (un vehicul de mici dimensiuni pe care a fost montat un sistem de camere foto), şi tricicleta Street View.

În Street View, oamenii pot vedea imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie şosele, oraşe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe sau în apă) şi chiar spaţiu. Serviciul este disponibil şi în Google Earth şi aplicaţia Google Maps pentru telefoanele mobile.

Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante oraşe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii ţări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de oraşe şi cateva sute de obiective turistice.

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.