Biblioteca Județeană Satu Mare organizează „BiblioVacanța 2018”

Biblioteca Județeană organizează pe durata vacanței de vară, în intervalul 2 iulie–31 august, o serie de activități creative și recreative destinate copiilor.

Având ca puncte de pornire cartea și lectura, activitățile propuse de bibliotecarii sătmăreni sunt reunite sub genericul „BiblioVacanța 2018” și cuprind lecții care vizează dobândirea de noi informații menite să le îmbogățească participanților cunoștințele de cultură generală, cursuri gratuite de limba engleză, jocuri interactive și de echipă, ateliere creative și de lectură, vizionări de filme de animație pentru copii și ecranizări ale unor opere literare studiate în școală.

Fiecare activitate din cadrul acestui proiect va avea periodicitate săptămânală, în intervalul orar 10.00-12.00, și se va derula conform următoarei agende: zilele de luni sunt rezervate activității „BiblioBebeCafenea”, care a debutat la începutul acestui an și care se bucură de aprecierea mămicilor și a viitoarelor mămici. Și în perioada verii, organizatorii promit să invite specialiști care să aducă în atenția participanților teme de interes din cele mai diverse domenii.

Sub genericul „Fii BiblioActiv!”, zilele de miercuri sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, pentru care bibliotecarii sătmăreni au pregătit diverse activități creative, recreative și de învățare prin mijloace nonformale, precum povești terapeutice, ateliere de lectură și de creație, vânătoare de comori, micul bucătar, confecționare de decorațiuni interioare din materiale reciclabile, cursuri gratuite de limba engleză și multe altele.(urmează pag. 2)

Pe toată durata programului „BiblioVacanța”, în zilele de vineri, tot de la 10.00 la 12.00, copiii sunt invitați să participe și la „Biblio Cinemateca”, activitate care propune vizionări de filme de animație și ecranizări ale unor opere literare studiate în școală, sub atenta îndrumare și supraveghere a bibliotecarilor.

Resursele financiare derulării acestui program sunt asigurate de către Consiliul Județean Satu Mare, participarea copiilor la diversele activități este gratuită, singura condiție impusă de organizatori fiind aceea ca participanții să posede permisul de utilizator, document care se obține gratuit, la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”.

Înscrierile la „BiblioVacanța 2018” se pot face la sediul Bibliotecii Județene Satu Mare, Strada Decebal, nr. 2, la Secția de împrumut pentru copii, sau la Secretariatul instituției, telefon 0261-711199, de luni până vineri, în intervalul orar 0800-1600.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.