O importantă companie vrea să se retragă din proiectul de la Moftin. Exploatarea în pericol ?

Fiscul a scos la licitație, prin executare silită, clădirea cu 10 etaje a vechiului sediu al grupului Rompetrol de pe Calea Victoriei, rămasă în proprietatea companiei petroliere.

Imobilul a fost închiriat de 7 ani operatorului de servicii medicale MedLife, pentru recuperarea datoriilor firmei Oilfield Exploration Business Solutions SA, divizia de explorare și producție hidrocarburi a KMG International, parte a concernului energetic kazah de stat KazMunayGas.

Oilfield Exploration Business Solutions SA deține și 40% din drepturile aferente concesiunii de gaze naturale Satu Mare, unde partener majoritar și operator al perimetrului este firma Winstar, deținută de compania petrolieră poloneză Serinus Energy.

Rompetrol vrea să se retragă din proiectul Satu Mare și să-și cedeze deținerea polonezilor, însă respectiva participație de 40% este și ea pusă sub sechestru de către ANAF, ceea ce, deocamdată, face imposibilă tranzacția.

Serinus Energy, care deține sonda de la Moftin, a anunțat recent că va construi o nouă sondă la aproximativ 300 de metri de locația unde a avut loc incendiul la sfârșitul anului trecut.

Serinus Energy a început  planificarea pentru forarea unui puț de înlocuire, alegând o locație situată la aproximativ 300 de metri de șantierul de la Moftinu-1001.

Pentru a analiza cauzele incidentului de la sonda de la Moftin, canadienii au angajat o firma românească. Rezultatele acestor investigații vor fi comunicate autorităților competente din țara noastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.