Răzvan Rentea în fața instanței: „Sunt minciuni. Can-can-uri. Sunt nevinovat”

„Tot ce s-a spus în actul de sesizare sunt neadevăruri. Sunt minciuni. Can-can-uri”, a declarat Răzvan Rentea în fața instanței în cursul audierilor de azi, 2 mai. Procesul în care Rentea este acuzat că și-a ucis părinții și bunica a început azi. Următorul termen de judecată este în data de 16 mai, la ora 10.00. 

În sala de judecată a fost prezentă și sora inculpatului, Cristina Bota, care a fost audiată în calitate de martor în acest proces. Aceasta s-a constituit parte civilă în acest dosar, solicitând suma de 300.000 de lei ca daune morale, care, potrivit acesteia, vor fi donate în cauze caritabile.

Ședința a început cu citirea de către judecătoarea de caz a documentului de sesizare penală.

În cursul audierii de astăzi, Răzvan Rentea a susținut că este nevinovat, cu toate că a recunoscut că în seara comiterii crimei (23 noiembrie 2017) a fost la părinți acasă. Mai mult decât atât, acesta spune că și-a așteptat mama în stația de microbuz, a dus-o acasă, după care s-a dus în camera lui, s-a schimbat și a venit în Satu Mare.

În ceea ce privește găsirea unui mic topor în mașină, Rentea a declarat că tatăl său a cumpărat niște carne de porc și oase, motiv pentru care a fost găsit și toporul pentru tranșat în mașina acestuia.

Răzvan Rentea recunoaște că în fața mamei sale s-a dus cu mașina tatălui său, după care a șters bordul, deoarece în mașina acestuia a fost mereu multă mizerie.

Întrebat dacă suspectează vreo persoană care ar fi putut să-i ucidă părinți și pe bunica sa, acesta spune că nu, însă era o persoană de etnie romă care mai mergea la părinții săi ca să-i ajute. mai mult decât atât, Rentea a susținut în fața judecătoarei de caz că atât el cât și tatăl său au fost amenințați în nenumărate rânduri, însă nu a recunoscut persoana, fiind vorba despre amenințări telefonice.

Tot în cadrul declarației de azi, Rentea susține că după ce și-a dus mama acasă, a parcat mașina pe o platformă betonată, aflată între terasă și fântână, însă a doua zi dimineață mașina se găsea în fața garajului, deci a fost mutată. „Eu am fost sunat dimineață, în 24 noiembrie, de către soția vărului meu, Letiția Boje, care mi-a spus să vin în Apa deoarece s-a întâmpalt o targedie. Mașina era mutrată. nu mai era acolo unde am lăsată-o eu”, susține rentea.

Tot în cursul zilei de azi a fost audiată și sora inculpatului, Cristina Bota, care locuiește în București. Aceasta s-a constituit parte civilă în acest dosar și cere dauna morale în valoare de 300.000 de lei. Femeia spune că nu a avut o relație foarte apropiată cu fratele lui (fapt susținut și de Răzvan Rentea), având în vedere că în urmă cu câțiva ani ea a plecat la facultate în Timișoara, apoi s-a căsătorit și s-a mutat în București. Se felicitau de zilele lor de naștere. De asemenea, aceasta venea foarte rar la părinți, îndeosebi de sărbători.

„Și cu toate acestea știe că a lipsit din casă un tocător de carne. Ea, care nici nu știe câte găini erau în curtea părinților, câți porci în coteț, sau cât pământ lucrau aceștia. Dar lipsea un tocător din metal. Asta știe. De unde știe? Eu îi ajutam pe părinți. Mergeam la ei de două, trei ori pe săptămână”, spune Răzvan Rentea. Sora acestuia a răspuns la întrebarea judecătoarei că cu acel tocător din metal îi plăcea ei să lucreze când venea la părinți, deoarece era ușor de curățat.

Prima impresie pe care i-a lăsat-o Răzvan în seara întâlnirii de după crimă a fost al unui om agitat „care gesticula cu telefonul. Nu plângea. Era ca o stană de piatră. Nu reușea să stea cu noi la masă mai mult de 10 minute”, spune Cristina Bota.

„Nu l-am suspectat nicio clipă. Chiar ne gândeam la tot felul de scenarii că cu privire la ce s-a putut întâmpla. Dar niciodată nu mi-a spus că el ar fi dus-o acasă pe mama. Eu am aflat asta doar după ce a fost reținut. Și multe alte lucru care m-au șocat”, a povestit femeia.

Referitor la datorii, Răzvan Rentea spune că el avea mereu bani la el, așa că nu era nevoie să se împrumute. Avea datorii mici, la două persoane, la una 200 de lei, iar la a doua de 400 de lei, însă în niciun caz nu este vorba de mii sau zeci de mii de euro, așa cum se arată în actul de sesizare.

Întrebat la sfârșitul ședinței dacă mai are ceva de adăugat acesta  subliniat faptul că i s-a încălcat dreptul de prezumție la nevinovăție și că este ținut în arest nevinovat. Tot ce se spune în actul de sesizare sunt, potrivit inculpatului, neadevăruri, adevărate can-can-uri. „Eu sunt ținut în arest de 6 luni de zile. Sunt nevinovat. Mi s-a încălcat dreptul de prezumție la nevinovăție. M-am îmbolnăvit. Asta e justiția noastră?”, spune Rentea.

Procurorul a cerut instanței prelungirea arestului preventiv cu încă 60 de zile. Avocata lui Rentea însă cere instanței preschimbarea acestuia în arest la domiciliu. Asupra acestui aspect instanța se va pronunța în data de 16 mai, ziua în care a fost fixat următorul termen în acest dosar.

 

Un Comentariu la "Răzvan Rentea în fața instanței: „Sunt minciuni. Can-can-uri. Sunt nevinovat”"

  1. Pingback: Stiri din Satu Mare – Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.