Pistol folosit într-o răfuială mafiotă, plimbat prin Vama Petea

Pistolul Makarov folosit în reglarea de conturi din satul bistriţean Cepari a trecut prin două vămi, printre care și Vama Petea, spun jurnaliștii de la Adevărul.

Basarabenii implicaţi în răfuiala mafiotă din zorii zilei de 14 aprilie în satul bistriţean Cepari au intrat în România prin Vama Albiţa (judeţul Vaslui), în data de 11 aprilie. A doua zi, pe 12 aprilie, la ora 19.37, Malogolovenko şi Filioglo au ieşit din România prin Vama Petea.

Apoi, pe 13 aprilie, cei doi au reintrat în țară tot pe la Petea.

Filioglo a trecut graniţa la volanul unui Audi, iar Malogolovenko (Foto) l-a urmat cu o dubiță Volkswagen Transporter. Audi-ul a fost parcat ulterior în centrul municipiului Satu Mare, iar cei doi și-au continuat drumul cu maşina Transporter, pe traseul Baia Mare – Beclean – Bistriţa.

La ieşirea din satul Cepari, Filioglo l-a convins pe partenerul de drum să oprească pentru a se odihni preţ de câteva ore într-o casă izolată în construcţie de pe marginea drumului.

După ce a intrat într-o cameră, Malogolovenko a fost împuşcat de la spate de partenerul de afaceri. Filioglo a tras şase gloanţe, dintre care patru şi-au atins ţinta.

„Imediat după ce a fost împuşcată, victima a fugit din casă, deplasându-se pe dealul din apropiere unde l-a întâlnit pe martorul care ara terenul cu un tractor. Victima i-a comunicat martorului prin gesturi şi cuvinte că a fost împuşcat din cauza banilor şi că are nevoie de poliţie şi ambulanţă (cu o mână şi-a frecat două degete, spunând „money, money”, în timp ce cu cealaltă mână a imitat tragerea cu un pistol, folosind concomitent interjecţia „Poc!, Poc!”), folosind cuvintele „poliţia” şi „ambulanţa” care au aceeaşi semnificaţie inclusiv în limbile slavone. Persoana vătămată i-a arătat pe telefonul său mobil martorului fotografia inculpatului, concomitent gesticulând pentru a indica faptul că acesta l-a împuşcat, precum şi fotografia autoturismului marca VW de culoare roşie cu care plecase inculpatul de la locul faptei”, se arată în încheierea şedinţei de judecată a Curţii de Apel Cluj.

Sursa foto: www.adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.