Seară Pozitivă: Feminin şi masculin – între stereotip şi violenţă

Proiectul „Seri Pozitive”, iniţiat de Asociaţia Schimbare Pozitivă din Cluj, sunt seri de socializare și încărcare cu energie pozitivă. Se creează un cadru de întâlnire şi împărtăşire de informaţii, temele dezbătute sunt teme actuale pe domenii de interes și sunt susținute de invitați din comunitate cu experiență în domeniul prezentat.

La finalul întâlnirii iți propunem o jumătate de oră de socializare pentru a integra mai bine informațiile primite și a împărtăși din experiența personală cu ceilalți.

Întâlnirile din Satu Mare au loc o dată pe lună și sunt conduse de către Delia Danea – psiholog şi trainer programe de dezvoltare personală.

Tema lunii aprilie „Feminin şi masculin – între stereotip şi violenţă”. Invitata serii este Felicia Hrihorișan.

Sunt Felicia Hrihorişan, psihosociolog, om de munte şi de acţiune, constructor de relaţii interumane. Te provoc să deschidem împreună cutia stereotipurilor de gen şi să hotărâm dacă aceste bariere în gândire ne mai sunt folositoare sau nu.

Ce sunt stereotipurile de gen? Stereotipurile sunt generalizări ori simplificări lipsite de fundament, care nu țin cont de diferențele individuale. Printre cele mai răspândite idei stereotipe găsim: ,,Bătrânii nu sunt în stare să muncească!”,,Femeile nu se pricep la afaceri!” ,,Fetele sunt plângăcioase!” ,,Băieții învață mai prost decât fetele!”,,Țiganii trăiesc din furat!”,,Homosexualii sunt periculoși pentru societate!”

Stereotipurile legate de gen sunt printre cele mai frecvente, dar şi prejudicioase idei false. Acestea pot aduce adevărate subminări în relaţiile cu persoanele de sex opus, generând adeseori furie şi violenţă manifestă. Pentru că stereotipul nu este periculos în sine, ci prin comportamentele pe care le determină..
Te invit să descoperim cum ne influenţează stereotipurile şi prejudecăţile legate de gen şi cum putem construi relaţii cu adevărat sănătoase, bazate pe respectarea diferenţelor individuale şi pe cunoaşterea celorlalţi, renunţând la ideile de-a gata ce ne-au fost furnizate şi inoculate cu generozitate de-a lungul vieţii de familie, şcoală, societate.

Data: 24 aprilie 2018, ora 18:00 – 20:30

Locația: Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”, Bld. Transilvania, nr. 3

Înscrieri: http://www.schimbarepozitiva.ro/feminin-si-masculin-intre-stereotip-si-violenta/

Te așteptăm, într-un nou concept, alături de noi pentru a face diferența în aceasta lume gri. Adu și tu o doză de energie pozitivă în viața ta și a celorlalți.

Pentru o mai bună organizare, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanții sunt invitați să lase o DONAȚIE minimă recomandată de 20 lei, necesară pentru susținerea în continuare a Serilor Pozitive.

Setează-ți intenția de a fi alături de noi și toate se vor aranja pentru tine. Te așteptăm!

Partenerii Serilor Pozitive Satu Mare sunt: Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu”, Sătmăreanul, Jurnalul din Ardeal, Jurnalul de Satu Mare și SM Live.

Persoana de contact: Delia Danea – psiholog&trainer dezvoltare personală, coordonator proiect Seri Pozitive Satu Mare, telefon 0773 – 974.519 , pagina facebook Delia Danea – Psihoterapeut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.