Contrabandiști opriți de polițiști. S-au tras focuri de armă (Foto)

Doi contrabandiști au fost opriți joi, 12 aprilie, cu focuri de armă. Aceștia au lovit și mașina Poliției de Frontieră.

Contrabandiștii circulau cu un Volkswagen Passat, înmatriculat în România. Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control mașina respectivă, moment în care șoferul și-a continuat deplasarea, ignorând semnalele efectuate de către oamenii legii.

Drept urmare, s-a procedat la urmărirea mașinii pe o distanță de aproximativ 2 km, după care șoferul a schimbat banda de mers, acroșând intenționat autospeciala poliției de frontieră iar ulterior oprind în afara părții carosabile.

În acel moment, din mașină au ieșit două persoane care au încercat să fugă. Polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce și pentru că bărbații nu s-au supus, au fost trase șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii o persoană a fost reținută și identificată ca fiind Dănuț G., în vârstă de 27 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

Tânărul a acuzat dureri abdominale, fiind transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru consult de specialitate, fără a necesita internare.

În urma primelor verificări efectuate, în mașină au fost descoperite două colete cu țigări, care conțineau cantitatea de 1.500 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 17.600 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și distrugere.

Totodată, autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.