Vrei să devii voluntar la pompieri ?

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” Satu Mare reia derularea Proiectului „Salvator din pasiune”.

Demersul instituţiei are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al Județului Satu Mare vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele: vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani; apt din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea de infracțiuni cu intenție; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență.

Candidatul trebuie să prezinte un dosar care să cuprindă următoarele documente: cerere de înscriere; certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani); copie după actul de identitate; aviz psihologic se poate obţine de la orice cabinet psihologic şi poate avea menţiunea „apt pentru activitatea de voluntariat în cadrul IGSU”; act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare; adeverinţă medicală necesară dosarului – poate fi obținută de la medicul de familie cu menţiunea “apt pentru efort fizic” sau “apt pentru muncă”, nefiind necesară obţinerea unei adeverinţe de la un medic de medicina muncii (dar se acceptă); acordul părinţilor / tutorelui legal pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani.

Relații suplimentare legate de activitatea de voluntariat, se pot obține direct la Sediul II al inspectoratului, situat pe str. Gabriel Georgescu nr. 30, Satu Mare, la numărul de telefon: 0261.711212, interior 27203/27224, zilnic de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 -16.00, sau accesând site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare: www.isusatumare.ro.

Persoane de contact: căpitan Pintea Sebastian și plutonier adjutant Mut Felician.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.