Meteor pe cerul Sătmarului (Foto)

Un meteor a fost văzut duminică (8 aprilie) seara pe cerul Sătmarului. Acesta a fost fotografiat de un sătmărean Adrian Danciu, care spune că bolidul avea culoare verde deschis, era foarte luminos, iar apariția a durat aproximativ 5-6 secunde. 

Prima dată meteorul a fost semnalat de Raluca Danci din Sighetu Marmației.

Duminică seara la ora 21.47, ora de vară a României (18:47 UT), pe cerul nordic a apărut un meteor foarte strălucitor (bolid) care s-a deplasat pe bolta spre sud-vest mai mult de 60 de grade. Bolidul a durat cam 5 secunde, a fost verde și a ajuns să strălucească cam cât Luna Plină (magnitudinea -10 … -12). Martorii au auzit și boom-uri sonice, fiind posibil ca bolidul să fi produs și meteoriți.

Bolidul a fost observat din Germania, Cehia, Slovacia, Croația, Serbia, Ungaria și România. Prima observație pe care am primit-o din România îi aparține Ralucăi Danci din Sighetu Marmației. Aceasta a văzut bolidul din apropriere punctului de trecere a frontierei Sighetu Marmației-Solotvino la ora 21:47 și l-a descris ca apărând „din senin, ca o dâră foarte luminoasă, clară, verzuie, strălucirea fiind aproape constantă pe parcursul celor câteva secunde cât a fost vizibil bolidul”.

“După publicarea postării am mai primit o observație a bolidului de aseară realizată de Adrian Danciu din Satu Mare. Acesta ne-a spus că bolidul „a avut culoarea verde mai deschis, a fost foarte luminos și a durat aproximativ 5-6 secunde”, spun specialiștii de la Astroinfo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.