Un copil din Satu Mare „face legea” la șah. Campion național la doar 8 ani

În perioada 27 martie – 6 aprilie la Călimănești-Căciulata au avut loc Campionatele Naționale individuale de șah pentru copii, juniori și tineret. La întreceri au luat parte 601 jucători din toată țara.

Șahiștii legitimați la CS Voința Satu Mare au avut o comportare bună obținând rezultate deosebite. Astfel Torok-Brăndușan Darius a devenit campion național la șah clasic la categoria de băieți 8 ani având un parcurs deosebit 8.5 puncte din 9 partide.

Darius a câștigat opt partide la sportivi titrați din cluburile din capitală și din Iași cum ar fi: Iacob Cosmin-Ștefan, Podarică Alexandru-Constantin, Călin Mihai-Octavian, Asavinei Rareș-Adrian, Ivăncescu Bogdan-Andrei, Păunescu Ștefan-Vlad, Cruceru-Uceanu Tudor-Mihai și Dănila Tudor-Gabriel, lăsând doar o singură remiză în runda a-VIII-a lui Nica Tudor Ștefan.

Darius este pregătit la clubul Voința de către maestrul FIDE Muntean Ciprian-Sorin.

Podiumul a fost completat de Păunescu Ștefan-Vlad (CSM Bucuresti) 8 puncte și Ivăncescu Bogdan-Andrei (CSM București) 7 puncte.

În urma cuceririi titlului de campion național la șah clasic Darius și-a câștigat dreptul de a reprezenta România la Campionatul Mondial de juniori ce va avea loc la Santiago de Compostela, în perioada 3-16 noiembrie sau la Campionatul European de juniori de la Riga (Letonia) ce se va desfășura în perioada 19-30 august. În următorele zile conducerea clubului va decide în funcție de resursele financiare la care din cele două competiții va participa.

La proba de dezlegări-probleme Darius a obtțnut medalia de bronz clasându-se pe locurile 3-4 la egalitate, iar la șahul rapid a obținut locul 4.

CS Voința a mai avut un reprezentat la acest turneu, la categoria băieti 12 ani, Mareșanu Mina-Andrei la primul concurs de acest nivel obținând rezultate promițătoare 4.5 puncte la șah clasic și șah rapid și 5 puncte la blitz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.