Controale în bisericile din județ. Multe nereguli

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, pompierii sătmăreni au făcut controale la lăcașurile de cult unde se preconizează afluență mare de persoane, precum și la spațiile de cazare din incinta ansamblurilor mănăstirești.

Inspectorii de prevenire au avut în atenție dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, respectiv de acces cu autospecialele de stingere, utilizarea corectă a instalațiilor electrice și posibilitatea utilizării hidranţilor exteriori, în cazul unui incendiu.

Pe timpul acțiunilor preventive au fost instruiți preoții și personalul clerical asupra modalităţilor practice de coordonare a evacuării enoriașilor, dar și asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul lăcașelor, iar acolo unde a fost cazul s-au dispus măsuri ca până în data de 5 aprilie să fie remediate toate neregulile constatate.

Acțiunile de verificare vor continua până sâmbătă, 7 aprilie, iar în Noaptea de Înviere Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare va fi pregătit să intervină la situațiile de urgență care s-ar putea produce pe raza județului nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.