Patru migranți s-au ascuns în remorca unui TIR (Foto)

În data de 3 aprilie, în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din țară un cetățean turc, conducând un autotractor marca MAN cu semiremorcă, înmatriculate în Turcia. Conform documentelor, acesta transporta scaune pentru avioane, cu destinația Lituania.

Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat că sigiliul vamal al compartimentului de marfă a fost distrus prin tăiere, ocazie cu care au procedat la efectuarea unui control amănunțit.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au descoperit printre colete, patru persoane de origine afro-asiatică.
Din primele verificări s-a stabilit că este vorba despre trei cetățeni din Iran și unul din Irak, cu vârste cuprinse între 17 și 33 de ani.

Totodată, polițiștii de frontieră au mai stabilit că persoanele în cauză au profitat de neatenția șoferului și, în timp ce acesta se odihnea, au urcat în automarfar.

Cei patru cetățeni străini sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la ieșire din țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

De asemenea, conform procedurilor în vigoare, persoanele în cauză au fost predate lucrătorilor din cadrul Biroului pentru Imigrări al județului Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.