Începe Olimpiada Națională ! Satu Mare, capitala matematicii din România ! (Foto)

Sute de elevi, profesori dar și părinți ai acestora au participat azi, 3 aprilie, la deschiderea festivă a Olimpiadei Naționale de Matematică de la Satu Mare. Evenimentul s-a desfășurat la ora 18.00, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor.

Oaspeții au fost primiți la intrarea în Casa de Cultură a Sindicatelor cu pâine și sare, de către tineri îmbrăcați în porturi populare, caracteristice județului nostru.

Deschiderea oficială a început cu intonarea imnurilor României și Uniunii Europene, după care inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Călin Durla a deschis șirul de luărilor de cuvânt.

Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip a dat citire mesajului ministrului Educației Naționale, Valentin Popa.

„Vă doresc inspiraţie şi seninătate, iar podiumul să vă primească generos şi cald, pentru că toţi cei care vă aflaţi la etapa naţională a olimpiadei îl meritaţi. Părinţilor voştri şi profesorilor le doresc împliniri spirituale şi puterea de a vă fi modele în devenirea voastră. Şi pentru că timpul acesta este unul fast, încărcat de sacralitate, vă urez sărbători cu lumină în suflet şi strălucire olimpică pentru a reprezenta cu onoare şcoala românească în context european”, este mesajul ministrului.

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a urat tuturor celor prezenți mult succes la faza națională a olimpiadei de matematică și o ședere cât mai plăcută în județul nostru.

Evenimentul festiv a fost marcat și câteva momente artistice.

Lotul județului Satu Mare este alcătuit din următorii elevi:

Boitor-Socolan Teofil – clasa a V-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Marciuc Daly;

David Alex – clasa a VI-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Marciuc Daly;

Cornoc Roland – clasa a VIII-a, Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Satu Mare, profesor coordonator Rebic Camelia;

Tomșe Cosmin – clasa a IX-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Miclăuș Gheorghe;

Roman Ioana – clasa a X-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Marciuc Daly;

Chereji Iulia – clasa a X-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Marciuc Daly;

Roatiș Iris – clasa a XII-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Blaga Alexandru.

Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele V-VI se va desfășura la Negrești-Oaș, iar Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele VII-XII în Municipiul Satu Mare.

Concursul va avea loc în data de 4 aprilie și se va desfășura la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare, pentru clasele VII-XII, respectiv la Liceul Teoretic Negrești Oaș, pentru clasele V-VI.

În după-amiaza zilei de 4 aprilie se va realiza prezentarea subiectelor de către profesorii care le-au întocmit, la Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare, pentru clasele VII-XII și la Liceul Teoretic Negrești Oaș, pentru clasele V-VI.

Proba de baraj va avea loc în data de 6 aprilie la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Satu Mare. Joi, 5 aprilie, pentru elevi și profesorii însoțitori se organizează o excursie în județul Satu Mare.

Festivitatea de premiere este programată pentru vineri, 6 aprilie, ora 9.00, la hotel Valea Măriei, pentru clasele V-VI și în aceeași zi, la ora 13.30, la Casa de Cultură din municipiul Satu Mare, pentru clasele VII-XII.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.