Ministrul Ioana Bran a prezentat stadiul investițiilor pentru EURO 2020

Membrii Comitetului Interministerial pentru Organizarea Campionatului European de fotbal din 2020 se vor întâlni lunar de acum înainte, a declarat azi, 12 martie, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran. În perioada următoare se va face o listă cu priorităţi pentru ca proiectul să fie finalizat în timp.

Ministerul Ioana Bran, viceprim-ministrul Paul Stănescu, consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu, şi director general al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), Manuela Pătrăşcoiu, au susţinut, luni, la Palatul Victoria o conferinţă de presă referitoare la stadiul proiectului organizării la Bucureşti a EURO 2020.

„Au trecut patru ani şi jumătate de când UEFA ne-a oferit onoarea de a găzdui o parte din meciurile de la EURO 2020. În perioada scurtă de când mi-am preluat mandatul am încercat să aflu stadiul lucrărilor şi pregătirilor din acest proiect. Zilele trecute a avut loc prima întâlnire din acest an a Comitetului Interministerial pentru Organizarea EURO 2020. A fost o întâlnire foarte utilă. În ultimul timp s-a schimbat componenţa acestui grup, iar acum a fost o ocazie să ne cunoaştem şi să vedem cum vom colabora pe viitor. Tocmai pentru că trecuseră opt luni de la ultima întâlnire, am stabilit ca de acum înainte acest comitet să ne întrunească lunar. În perioada următoare vom încerca să ne întâlnim cu fiecare instituţie în parte pentru a stabili în funcţie de urgenţe o listă a priorităţilor acestui comitet interministerial. Prima întâlnire va avea loc săptămâna aceasta cu doamna primar Gabriela Firea. Primăria Capitalei are foarte multe atribuţii în ceea ce priveşte organizarea EURO 2020, dar are şi o echipă dedicată acestui eveniment”, a spus Ioana Bran.

Ministrul a subliniat importanţa organizării EURO 2020 la Bucureşti şi beneficiile pe care le va avea România în urma acestui eveniment.

„Mă bucur că lucrurile au început să se mişte la modul concret şi foarte repede. Şi săptămâna trecută doamna premier a subliniat importanţa acestui eveniment. Pentru că este un proiect de interes naţional. Avem în acest comitet mulţi colegi care au lucrat şi la organizarea finalei Europa League din 2012, care au experienţa finalizării cu succes a unui astfel de proiect. Se ştie că pe lângă câştigurile ce vor rezulta din organizarea competiţiei în sine, vor exista beneficii în domeniul turismului, al culturii, în ceea ce priveşte imaginea României în Europa. În acelaşi timp, întreaga infrastructură modernizată şi ridicată va rămâne statului român”, a precizat ministrul Ioana Bran.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.