Un liceu din Satu Mare, parte dintr-un proiect internațiomnal (Foto)

Proiectul Erasmus + „UniDiversity” se derulează pe parcursul perioadei 2017-2019 și este un proiect despre identitatea culturală, caracteristici care ne definesc și ne fac să aparțin unui grup de oameni, unei comunități sau țară.

Școlile partenere sunt IES „La Rosaleda” din Malaga, Spania, International European School din Varșovia, Polonia și Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare.

Temele de cercetare sunt diverse, precum limba, familia, religia, educația, gastronomia, politica, climatul, obiceiurile, tradițiile, stilul de viață, muzica, arta etc. organizate în cinci teme principale de studiu și cercetare: 1. Rolul femeilor in societate 2. Prejudecări și stereotipuri. 3. Globalizarea și stiluri de viață diferite. 4. Festivaluri și tradiții 5. Sisteme de educație și cetățenie activă.

Echipa de proiect este formata din Rodica Moise-coordonator de proiect, Maria Reiz-director, profesorii Maria Graur, Maria Tite, Ovidiu Tite și Bogdan Szekely. Elevii implicați în proiect sunt elevi in clasele a X-a si a XI-a. In perioada 5-9 martie elevi și profesori de la școlile partenere au participat la activitățile proiectului organizate de liceul sătmărean. Printre activitățile pregătite de echipa de proiect aminitim prezentările despre diverse tradiții din țările partenere, workshop-ul ” Creativitate și tradiții”, dar și excursia în Maramureșul istoric. Săptămâna de proiect s-a finalizat cu un flashmob în centrul orașului, ocazie cu care elevii și profesorii din școlile partenere au promovat proiectul „UniDiversity” și programul Erasmus +.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.