Șoferii se plâng ! Se stă cu orele în Vama Petea

Ore în şir se stă la coadă în Vama Petea, spun jurnaliștii de la Digi24.

„În Vama Petea, mașinile de mare tonaj au la dispoziție o singură arteră pe sensul de ieșire din țară. De la începutul anului și până în prezent, pe-aici au trecut aproape 22 de mii de camioane, ceea ce înseamnă o medie de peste 300 de tiruri/zi”, a relatat Izabela Jurasko, jurnalist Digi24.

Gabriel Pocol tranzitează vama Petea săptămânal. Povestește că, dacă de regulă petrece câte 4-5 ore la rând pentru a ieși din țară, s-a întâmplat să aștepte chiar și de două ori mai mult.

„Am ajuns după-masa la ora 3 și am plecat dimineață, pe la vreo 2 sau 3. Se adună oboseală, în primul rând, pentru că te obosești mai tare ca și cum ai conduce 9 ore. Să stai pe loc și să te tot miști 10m, 15 m. Ți se termină programul, nu mai poți să mergi”, spune Gabriel Pocol.

„Ungurii nu prea lucrează. Românul lucrează, dar ungurul nu prea. Dai actele și aștepți 10 minute la un camion. Ar putea să dea pe două rânduri: care sunt goi pe o parte și care sunt încărcați, pe alta, dar nu vor”, spune unui dintre șoferi.

Poliţiştii de frontieră le recomandă şoferilor să folosească aplicaţie online pentru a vedea din timp unde se aşteaptă cel mai mult la trecerea graniţei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.