Ovidiu Silaghi scapă de DNA. Un dosar celebru, clasat

Procurorii anticorupţie închid încă un dosar și anume, cel al fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, scriu jurnaliștii de la stirileprotv.ro.

Dar nu pentru că faptele s-ar fi prescris, ci pentru că acuzaţiile de trafic de influenţă nu pot fi dovedite. Demnitarul fusese dat pe mâna DNA de controversatul om de afaceri Nelu Iordache, care susţine că i-ar fi înmânat personal 200.000 şpagă.

Silaghi a fost acuzat de trafic de influenţă la sfârşitul anului 2013, când se pregătea să devină europarlamentar. Omul de afaceri Nelu Iordache l-a denunţat atunci la DNA şi l-a acuzat că i-ar fi dat 200.000 spaga ca să nu îi rezilieze contractul pentru construcţia autostrăzii Arad Nădlac, iar firma lui Iordache să poată deconta în continuare lucrările.

„Dosarul meu care s-a făcut în 7 zile a fost clasat în 5 ani. Evident că în aceşti 5 ani am fost afectat şi eu, şi familia mea, personal şi în proiectele mele politice. Nu am ajuns în acel moment, ca asta era scopul, ministru al Transporturilor, ci a trebuit să mă retrag şi de pe lista de europarlamentare, datorită faptului că în acea perioadă vulnerabilizam lista de europarlamentare”, a declarat Ovidiu Silaghi.

Cea care a făcut cercetări în dosar este Mihaiela Iorga, dată afară din magistratură şi acuzată de corupţie. Ea a declarat că:

„Cred că o procedură îndelungată cu o soluţie corectă este mult mai ok decât o procedură scurtă, dar injustă”.

Ovidiu Silaghi nu îl iartă pe denunţătorul său şi spune că îi va face lui Nelu iordache o plângere penală pentru denunţare calomnioasă.

În replică, omul de afaceri afirma că nu îşi face probleme că s-ar putea alege cu un nou dosar penal – el fiind deja cercetat în câteva dosare de corupţie – cât mai degrabă ca după clasarea dosarului fostului ministru al Transporturilor va fi nevoit să invoce alte posibile denunţuri în cazul în care va fi el însuşi condamnat.

Ovidiu Silaghi va fi însă cercetat în continuare de procurorii de la Satu Mare pentru o posibilă spălare de bani.

Sursa: stirileprotv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.