O nouă campanie de punere în legalitate a persoanelor fără acte de identitate

Direcția de Evidență a Persoanelor demarează o nouă campanie pentru punerea în legaliate a persoanelor cu acte de identitate expirate, precum şi a minorilor cu vârsta peste 14 ani, care nu deţin acte de identitate.

Astfel, angajații Serviciului de Evidență a Persoanelor se vor deplasa în cursul lunii martie după cum urmează:

-Doba – 12, 14, 16 martie (preluare), 19 martie (eliberare acte de identitate), la sediul Primăriei comunei Doba

-Lazuri – 20 martie (preluare), 27 martie (eliberare acte de identitate), la sediul Primăriei comunei Lazuri.

La Serviciul de Evidență a Persoanelor Satu Mare pot solicita eliberarea unui act de identitate doar cetătenii cu domiciliul pe raza municipiului Satu Mare și din cele 9 comune arondate: Agriș, Bârsău, Botiz, Doba, Dorolț, Lazuri, Micula, Odoreu și Vetiș.

În conformitate cu prevederile legale, cetăţenii sunt obligaţi să se prezinte, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai putin de 15 zile, la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor la care sunt arondaţi cu domiciliul sau reşedinţa, pentru a solicita punerea în legalitate cu un act de identitate.
Nerespectarea acestor prevederi atrage răspunderea contravenţională, care se sancţionează cu amendă cuprinsă între 40 lei şi 80 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.