Trei sătmăreni arestați pentru călăuzirea unui pakistanez

Sâmbătă, 3 martie, în jurul orei 19.00, polițiștii de frontieră de la Petea au oprit, pe comunicația Dorolț – Dara, un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în Sălaj, care se îndrepta spre frontiera de stat. În mașină se aflau patru persoane, dintre care una nu vorbea limba română.

Aceștia au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor unde, lucrătorii noştri au stabilit că ocupanţii maşinii erau trei cetăţeni români, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 30 și 44 de ani și un cetățean pakistanez, în vârstă de 21 de ani.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că cei trei români, domiciliaţi pe raza județului Satu Mare, intenţionau să îl conducă pe cetățeanul pakistanez până în apropierea frontierei de stat, de unde acesta urma să treacă ilegal graniţa în Ungaria, dacă nu ar fi fost reținuți de polițiștii de frontieră.

Pakistanezul este cercetat de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cei trei sătmăreni pentru trafic de migranți.

Totodată, cei trei cetățeni români au fost prezentați instanței de judecată, bărbaţii primind mandate de arestare preventivă pe 30 de zile, iar femeia arest la domiciliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.