Mesajul elevilor de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”: Oprește intimidarea ! (Foto)

Elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” au susținut joi (1 martie) seara un spectacol inedit, plin de învățăminte, care tratează aspecte din viața adolescenților. Piesa de teatru a avut loc în Sala „Studio”.

Spectacolul intitulat „Delete Bullying” a fost produs în cadrul proiectului inițiat de Asociația de Părinți ai Elevilor din Colegiul Național „Mihai Eminescu” și finanțat prin programul „Rotary sprijină inițiativele locale pentru Satu Mare”: „Oprește intimidarea/Delete Bullying”.

Scenariul a cuprins două povești care ilustrează fenomenul intimidării și hărțuirii tot mai prezent în mediul școlar.

Prima parte prezintă povestea lui Andrei (16 ani) care are o formă ușoară de autism. Pentru a-l proteja, părinții nu îi spun despre boală, doar profesorii cunosc situația în detaliu. Când colegii de clasă află despre problema de sănătate îl hărțuiesc și își bat joc de Andrei pentru că este diferit.

Partea a doua prezintă povestea lui Mircea și a Ioanei. Mircea, antisocial dar geniu IT, este îndrăgostit de Ioana, colega lui de clasă. Tentativa de a-i declara sentimentele, în viața reală, se soldează cu refuz și umilire așa că o abordează pe Ioana în mediul virtual. De la iubire până la răzbunare cu poze trucate răspândite în școală nu-i decât un pas.

Scenariile au fost interpretate de către: Andreea Gavrilă, Mara Lăpuște, Vanessa Moiș, Codruța Cadar, Darius Vîlcu, Alexandru Indricuț, Alexandru Opriș, Zsolt Pater și Narcis Blideran.

Regia și scenariul sunt semnate de Bogdan Ceteraș. Asistent regie: prof. Gigelia Silaghi și prof. Romina Tuns.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.