100 de bombe au explodat în județ. Ultima în luna februarie (Foto&video)

Aproximativ 100 de bombe au explodat în ultimii 5 ani în județul Satu Mare, potrivit unui scurt bilanț prezentat de către șeful ISU „Someș” Satu Mare, Nicoale Dima.

Desfășurate sub deviza „În acest domeniu doar o dată poți greși!”, misiunile de asanare a teritoriului, de ridicare, transportare, depozitare și distrugere a muniției rămasă neexplodată sunt executate de o echipă de pirotehniști care au o pregătire specială în acest domeniu.

O misiune cu totul deosebită a fost executată chiar pe parcursul lunii februarie a acestui an când, cu ocazia descoperirii unei bombe de aviație de 100 kg, s-a desfășurat o amplă operațiune de distrugere și a altor elemente de muniție.

„Rezultă din aceste date efortul depus de pirotehnicieni pentru asanarea si neutralizarea unei cantitati foarte mari de munitie neexplodată, rămasă din timpul celui de-al doilea razboi mondial, care ar fi constituit un pericol real pentru populatia civila si bunurile materiale din zona în care au fost descoperite”, spune Dima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.