Florin Gal, la un pas de libertate. Ce au decis judecătorii

Fostul director al Direcției Județene pentru Tineret și Sport (DJTS), Florin Gal, este la un pas să fie pus în libertate. Acesta a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în cazul concesionării Hotelului „Sport”.

În cursul zilei de marți, 27 februarie, Judecătoria Satu Mare a decis liberarea condiționată a acestuia. Decizia a fost contestată.

„În baza art. 587 alin. 1 Cod procedură penală, raportat la art. 59 alin. 1 vechiul Cod penal, cu aplicarea art. 6 Cod penal admite sesizarea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Satu Mare în ceea ce priveşte acordarea liberării condiţionate privind pe condamnatul GAL FLORIN GABRIEL, aflat în executarea pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de Legea pentru prevenirea faptelor de corupţie, aplicată prin sentinţa penală nr. 155/PI/2014 de către Curtea de Apel Oradea. Dispune liberarea condiţionată a petentului de sub puterea mandatului executare al pedepsei nr. 163/2014/2016 emis de Curtea de Apel Oradea, atrăgându-i atenţia asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor art. 61 vechiul Cod penal”.

Fratele acestuia, Călin Gal, a primit o condamnare de 3 ani cu suspendare.

Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că, în perioada 2009-2011, în timp ce au îndeplinit pe rând funcția de director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Satu Mare, frații Gal au efectuat acte de comerț în numele SC Bosic Empire Company SRL Carei, firmă pe care o administrau.

De asemenea, în 2009, Florin Gal a aprobat închirierea Hotelului „Sport” din Satu Mare către SC Bosic Empire Company SRL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.