Tinerii „ingineri” sătmăreni pe podium ! Se pregătesc de națională ! (Fotogalerie&video)

Echipa de robotică de la Colegiul Tehnic de Transpoorturi și Telecomunicații „Ion I. C. Brătianu” din Satu Mare, B-RoboTeam, s-a clasat pe locul III în cadrul competiției regionale desfășurată în data de 17 februarie la Cluj-Napoca.

Detalii despre robotul construit de către cei 12 elevi ai colegiului au fost prezentate astăzi, 27 februarie, în cadrul unei conferințe de presă. La eveniment au participat directorul de cabinet al Instituției Prefectului, Cecilia Marinescu, viceprimarul Doina Feher, cadre didactice, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, dar și o parte din echipa de robotică.

În perioada 23-25 martie, Organizația „Nație prin Educație” derulează cea mai prestigioasă competiție de robotică pentru licee de la noi din țară, BRD First Tech Challenge, România la care participă și echipa B-RoboTeam.

Acest program de robotică este destinat elevilor din clasele IX-XII, pasionați de știință, tehnologie, inginerie și matematică, dornici să îmbine cât mai util informațiile și cunoștințele acumulate.

Echipa a primit de la organizatori un kit de robotică de bază, o trusă de unelte ajutătoare și o imprimantă 3D pentru a construi un robot funcțional. La competiția de la Cluj, unde au participat 25 de echipe din nord-vestul țării, B-RoboTeam a obținut locul III și dreptul de a participa la competiția națională de al București.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.