Probleme de fond funciar la audiențele de la Prefectură (Foto)

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a susţinut astăzi, 27 februarie, audienţe cu cetăţenii. Alături de prefect au fost prezenţi şeful serviciului juridic, Cosmin Dorle, consilierul pe relaţii cu publicul, Florin Găzdac respectiv reprezentantul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Satu Mare, ing. Florica Creşpai.

În această săptămână s-au înscris în audienţă patru persoane cu probleme referitoare la aplicarea legilor fondului funciar.

Prima problemă prezentată prefectului s-a referit la neconcordanţa dintre înscrisurile din titlul de proprietate şi cele cuprinse în lucrarea topografică cu privire la terenuri situate în satul Cig, oraşul Tăşnad.
Dat fiind faptul că terenurile au intrat deja în circuitul civil, singura modalitate de anulare respectiv refacere a documentelor de proprietate o reprezintă acţiunea în instanţa judecătorească, atributul punerii în posesie fiind al Comisiei Locale de Fond Funciar.

Într-un alt caz s-a solicitat sprijin pentru anularea a două titluri de proprietate emise pentru terenuri situate în comuna Turulung pe numele părinţilor şi eliberarea unuia pe numele reclamantului, solicitare ce a făcut obiectul unei acţiuni în instanţă. În urma discuţiilor purtate şi a studierii documentelor prezentate s-a comunicat persoanei că situaţia sa nu se încadrează în nici unul din condițiile pentru care titlurile de proprietate emise ar fi lovite de nulitate și ar trebui anulate.Totodată referitor la diferența de teren nepus în posesie, prefectul a contactat primăria comunei Turulung în vederea stabilirii unei date la care să se convină asupra opțiunii pentru validarea dreptului de proprietate ori pentru măsuri reparatorii în echivalent.

O persoană din satul Boineşti, comuna Bixad a reclamat Comisia Locală de Fond Funciar pentru faptul că nu a fost pusă în posesie cu terenul aferent casei sale. În urma discuţiilor purtate cu secretarul primăriei s-a comunicat persoanei că la prima şedinţă a comisiei se va analiza dosarul depus în vederea validării.

În ultimul caz s-a solicitat sprijin pentru clarificarea situaţiei cadastrale a unui teren situat în extravilanul municipiului Satu Mare. Prefectul a dispus efectuarea unor verificări la O.C.P.I pe considerentul respectării procesului verbal iniţial de punere în posesie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.