„Târgul Mărțișorului” în centrul Sătmarului

Primăria Satu Mare, Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”, în colaborare cu Muzeul Județean organizează pentru prima data, în această formulă, „Târgul Mărțișorului” la care participă peste 20 de meșteșugari și meșteri populari.

Începând de luni, 26 februarie și până în 1 martie, sătmărenii sunt invitați pe Pasajul „Corneliu Coposu” pentru a vizita standurile meșterilor care vor expune atât clasicele mărțisoare cu fir roșu și alb, cât și creații hand-made din lut, lemn, mărgele, tesături, cu motive populare, simboluri și figuri care amintesc de personaje și povestioare populare.

Prin organizarea Târgului Mărțișorului, Primăria își dorește să promoveze tradițiile meșteșugărești, a Mărțișorului ca simbol al primăverii, care este înscris începând din 6 decembrie 2017 în lista reprezentantivă UNESCO a patrimoniului imaterial al umanităţii.

Primăria Satu Mare a oferit expozanților un cadru organizat, în centrul municipiului, pentru ca acest simbol al primăverii, apreciat chiar și de UNESCO să fie realmente pus în evidență.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.