Primarul din Medieșu Aurit, eliberat din funcție

Primarul comunei Medieșu Aurit, Radu Iancu, a fost eliberat din funcție după ce prefectul Darius Filip a semnat ordinul în acest sens, ca urmare a unei decizii definitive și irevocabile a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Legea îi permite fostului primar să atace ordinul Prefecturii în contencios administrativ, iar dacă fostul edil nu va câștiga, în termen de 6 luni trebuie să se organizeze alegeri anticipate în comuna Medieșu Aurit.

Reamintim că Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv și irevocabil starea de incompatibilitate a lui Radu Iancu.

Vă reamintim că, potrivit ANI, Radu Iancu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2012 – 27 septembrie 2013, întrucât, simultan cu funcția de viceprimar, a deținut și funcția de administrator al unei societăți comerciale.

Persoana aflată în stare de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

„Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, informează ANI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.