Mobilul triplei crime de la Apa: BANII. Răzvan Rentea avea datorii mari

Procurorii arată în rechizitoriul întocmit în cazul triplei crime de la Apa comisă la sfârșitul lunii noiembrie 2017, că după uciderea părinților și a bunicii (Gheorghe și Niculina Rentea, respectiv Ana Apan), Răzvan Rentea a răscolit întreaga casă pentru a crea impresia că cele trei crime ar fi fost comise de către persoane necunoscute pentru bani sau alte valori. De asemenea, acesta a ascuns atât arma crimei cât și hainele pe care le-a purtat.

„Conform imaginilor video surprinse de camera video amplasată în vecinătatea Primăriei comunei Apa, jud. S-M, inculpatul R. R. M. a părăsit comuna Apa, jud. S- M, la volanul autoturismului său, marca Skoda Fabia la ora 20:29.

În timpul cuprins între momentul uciderii mamei sale (aproximativ 19:20) şi momentul plecării (20:29), inculpatul R. R. M., a răscolit întregul imobil, pentru a crea impresia că persoane necunoscute ar fi săvârşit cele trei crime în scopul sustragerii de bani, bunuri sau valori. Deşi nu s-a reuşit a se dovedi că inculpatul R. R. M. a săvârşit cele trei crime din interes material, în urma cercetării la faţa locului, a rezultat faptul că din imobilul victimelor, au dispărut sume de bani. Mai precis, dintr-o cutie de pantofi, a dispărut suma de 15.000 lei şi 17.700 Euro. Opinăm că despre această sumă este vorba întrucât în aceeaşi cutie a rămas un carneţel în care erau consemnate sume de bani, reprezentând economiile familiei R. la data de 26.10.2017.

În intervalul orar (19:20 – 20:40), inculpatul R. R. M. s-a ocupat şi de distrugerea sau ascunderea hainelor şi încălţămintei purtate în timpul săvârşirii celor trei crime, precum şi a armei crimei, respectiv instrumentul de bucătărie cu două capete – ascuţit şi teşit.

După ce a părăsit comuna Apa, jud. S-M, inculpatul R. R. M. s-a deplasat spre municipiul S-M, unde i-a căutat pe numiţii R. F. şi B. M. I. pentru a le restitui bani luaţi de la aceştia cu titlu de împrumut.

În aceeaşi seară, în jurul orei 21:30 inculpatul R. R. M. s-a dus la domiciliul său din S- M unde a rămas până a doua zi dimineaţa”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.