„Pericolul” se amână. Proiectul spitalelor regionale întârzie

În cadrul unei conferințe de presă susținută zilele trecute, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, Adrian Marc, și-a arătat oarecum îngrijorarea cu privire la reducerea activității în cadrul unității pe care o conduce, după ce se va construi Spitalul Regional de la Florești. Se pare însă că demararea acestui proiect încă se lasă așteptată, potrivit comisarului european pentru politică regională, Corina Crețu.

Comisarul european s-a întâlnit, la Bruxelles, cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă. Corina Crețu a adus în discuție construirea celor trei spitale regionale de urgență din România, proiecte finanțate din fonduri europene și care întârzie să fie puse în aplicare.

Comisarul European Corina Crețu a subliniat faptul că este puțin probabil ca lucrările la cele trei spitale să înceapă în anul 2019.

„Sunt foarte îngrijorată de evoluția proiectelor privind spitalele regionale care au fost aprobate în luna iulie 2015. Din păcate, construcţia celor 3 spitale regionale este unul dintre proiectele care înregistrează mari întârzieri. Având în vedere că, așa cum arată lucrurile în prezent, este puţin probabil ca lucrările să înceapă în 2019, autorităţile naţionale trebuie să accelereze demersurile pentru finalizarea studiilor de fezabilitate și începerea implementării cât mai curând posibil. Un proiect de o asemenea anvergură pentru România necesită toată atenţia celor implicaţi”, a declarat Corina Crețu după întrevederea cu premierul Viorica Dăncilă.

Cele trei spitale urmează să se construiască la Cluj, Iași și Craiova. Spitalul Regional de Urgență de la Cluj urmează să fie ridicat în comuna Florești, pe strada Avram Iancu, nr. 370-374, pe un teren care are o suprafață de 144.000 de metri pătrați.

Declarația managerului SJU Satu Mare poate fi citită aici:

https://www.satmareanul.net/2018/02/20/sju-satu-mare-in-pericol-ce-spune-managerul-adrian-marc/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.