Lecție de prim-ajutor pentru copii (foto)

Două grupe de copii de la Asociația “Stea” au avut parte miercuri, 21 februarie, de o nouă activitate captivantă. Școala Postliceală „Vasile Goldiș” Arad, filiala Satu Mare, i-a primit în vizită pentru a descoperii meseria de asistent medical. 

Copiii au fost indrumati de către Adina Vezentan, elevă în anul 3 la specializarea de asistenți medicali generaliști. De mare impact asupra copiilor a fost mai ales descoperirea cabinetului de exerciții practice al școlii, dotat cu echipamente moderne și manechine performante unde a avut loc activitatea de azi.

Adina le-a explicat copiilor ce înseamnă primul ajutor și care sunt principalii pași de urmat în cazul a diferite tipuri de urgențe. A urmat apoi prezentarea a două dintre cele mai importante tehnici de salvare a vieții în situații grave: ventilația artificială și masajul cardiac.

Fiecare copil a avut ocazia, pentru prima dată în viață, să exerseze pe manechine specializate manevrele de resuscitare cardio-pulmonară. Alte teme abordate în cadrul acestei activități au fost: primul ajutor la copii, hemoragii, fracturi, accidente, arsuri, intoxicații și înec, dar și măsurile de prevenție.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.