Incendiu lângă Foieni. Două case distruse de foc

În cursul nopții de miercuri, 21 spre azi, 22 februarie, la ora 01.57, un apel la 112, anunța un incendiu de proporții la o casă de lemn din apropierea localității Foieni. La fața locului s-au deplasat 12 pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la o construcție realizată integral din lemn, de la care a izbucnit incendiul și parțial la mansarda din lemn a unei construcții învecinate.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a constatat faptul că incendiul a izbucnit într-o încăpere aflată în curs de amenajare. Concret, în urma folosirii unor lacuri pentru amenajarea interiorului construcției, în vederea uscării mai rapide a acestuia, s-a recurs la menținerea căldurii cu ajutorul focului din șemineu, fără asigurarea unei aerisiri corespunzătoare.

Astfel, din cauza nerespectării măsurilor specifice de prevenire a producerii unui incendiu la folosirea substanțelor combustibile volatile în spații închise, întreaga construcție a fost cuprinsă de flăcări.

Incendiul s-a extins parțial și la construcția învecinată, din care au ars aproximativ 10 metri pătrați de lemn din structura terasei și a mansardei.

În momentul producerii incendiului, nici o persoană nu se afla în apropiere, incendiul fiind anunțat de către paznicul unui obiectiv destinat îngrijirii persoanelor vârstnice din zonă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.