O primărie din județ, pârâtă la Prefectură

Subprefectul judeţului Satu Mare, Altfatter Tamás, a susţinut astăzi, 20 februarie, audienţe cu cetăţenii. Alături de subprefect au fost prezenţi şeful serviciului juridic, Dorle Cosmin, şi consilierul pe relaţii cu publicul, Găzdac Florin.

În această săptămână s-au înscris în audienţă două persoane cu probleme de gospodărire a localităţii.

Prima persoană prezentă la audienţe a sesizat probleme legate de strada Matei Basarab din municipiul Satu Mare care necesită reparaţii capitale şi un teren proprietate privată pe care sunt depozitate necontrolat deşeuri situat pe strada Bariţiu.
Suprefectul a informat persoana că în cazul terenului, reponsabilitatea de a-l întreţine îi revine proprietarului însă atât în acest caz cât şi în cazul străzii Matei Basarab va fi înaintată o sesizare Primăriei municipiului Satu Mare în a cărei competenţă intră aspectele sesizate.

A doua persoană prezentă astăzi a solicitat sprijin pentru clarificarea situaţiei în care se află referitor la măsura luată de către primăria Beltiug pentru un teren neîntreţinut. Aceasta a primit o înştiinţare de plată fără o somaţie prealabilă ca urmare a constatării faptului că pe parcursul anului trecut terenul în suprafaţă de 1.500 de metri pătrați nu a fost îngrijit corespunzător.
Persoana recunoaşte acest lucru, a depus totuşi contestaţie considerând că era de datoria primăriei de a-i face o informare în acest sens însă contestaţia a fost respinsă. Persoana a fost informată că au fost respetate toate prevederile legale fiind sfătuită să păstreze curat terenul cu pricina pentru a evita pe viitor aplicarea de noi sancţiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.