Donație de 10.000 de euro pentru Secția de Neonatologie (Fotogalerie)

Organizația „Salvați Copiii” a donat Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare un monitor de funcții vitale și o unitate de fototerapie, în valoare de peste 10.000 de euro.

Detalii despre donația făcută au fost oferite astăzi, 20 februarie, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat conducerile Consiliului Județean (CJ), SJU, dar și reprezentantele Organizației „Salvați Copiii”, adică președintele executiv Gabriela Alexandrescu și ambasadoarea organizației, Amalia Năstase.

Este cea de-a doua donație pe care „Salvați Copiii” o face Spitalului Județean Satu Mare, care a primit în 2014, un incubator de terapie intensivă în valoare de 9.300 de euro.

„Atâta vreme cât știi că poți salva viețile prematurilor, asigurându-te că medicii au la dispoziție aparatura medicală atât de necesară, e revoltător să nu te implici. Autoritățile de decizie trebuie să-și asume un program național complex, de dotare a tuturor maternităților”!, a declarat Amalia Năstase.

Aparaturile primite sunt cu atât mai necesare cu cât anul trecut la nivelul SJU s-au născut un număr de 1.888 de copii, din care 170 au fost prematuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.